Sterilet hormonal Mirena

Spre deosebire de alte sterilete hormonale ca Skyla sau Kyleena, steriletul Mirena este destinat mai ales femeilor care au deja cel putin un copil, dar si femeilor care se confrunta cu menstruatii abundente.

Este un dispozitiv mic, intrauterin, in forma de ‘T’. Initial, steriletul Mirena a fost destinat femeilor care aveau deja cel putin un copil la momentul montarii steriletului. De altfel, la studiul realizat pentru a dovedi eficienta steriletului Mirena au participat doar femei care erau deja mame.


Aproximativ 20% dintre femeile care utilizeaza Mirena au observat ca li s-a oprit menstruatia dupa un an de la montare. Steriletul Mirena are o durata de 5 ani, dar studii recente au demonstrat ca este eficient pana la 7 ani.


Beneficii si avantaje:

  •  benefic pentru femeile care au menstruatii abundente.

  •  nu afecteaza in niciun fel fertilitatea

Posibile efecte secundare:

  • dupa montarea steriletului, te poti confrunta cu dureri, sangerari sau ameteli, dar toate aceste posibile simptome trec de la sine la cateva ore dupa montarea steriletului;

  • in primele 3-6 luni de la montare, menstruatiile pot fi neregulate sau chiar stopate complet dupa primul an de la montarea steriletului.

Steriletul hormonal poate fi achizitionat doar din farmacii si numai in baza unei prescriptii medicale.