Sterilet de cupru Paragard

Steriletul Paragard este singurul utilizat in SUA care nu contine hormoni, asadar este o metoda potrivita pentru femeile care doresc sa opteze pentru o metoda contraceptiva de lunga durata, reversibila si hormone free.

Steriletul Paragard este singurul sterilet din cupru (fara hormoni) disponibil in SUA. Mirena, Skyla, Kyleena sunt sterilete hormonale. Revenind la Paragard, acesta are o eficienta dovedita de pana la 10 ani, insa potrivit unor studii recente, steriletul poate fi pastrat in uter (fara sa ii fie afectata eficienta) chiar pana la 12 ani.


Beneficii si avantaje:

  • este ideal pentru femeile care nu doresc sa utilizeze o metoda contraceptiva pe baza de hormoni

  • are o eficienta dovedita de pana la 99% impotriva unei sarcini neplanificate

Posibile efecte secundare:

  • nu este indicat femeilor care se confrunta cu menstruatii abundente si crampe abdominale. Motivul este dat de alte doua efecte secundare posibile:

  1. La steriletul de cupru, cel mai frecvent efect secundar este durerea abdominala, in special in primele luni, pana cand corpul se obisnuieste cu steriletul.

  2. De asemenea, este des intalnita si dereglarea menstruala care poate avea si un flux mai puternic. In timp, menstruatia revine insa la normal. Pentru majoritatea femeilor, aceste reactii adverse se diminueaza dupa primele 2 - 3 luni. Dar fiecare femeie este diferita, iar pentru unele, perioada de ajustare poate dura ceva mai mult.