Sterilet de cupru Melbea Gold

Melbea Gold este unul dintre cele mai moderne tipuri de sterilet existente pe piata. Datorita aliajului de cupru si aur din compozitie, steriletul Melbea Gold asigura o eficienta extrem de mare de pana la 99%, elimina riscul coroziunii cuprului in combinatie cu secretiile intrauterine, dar previne si o posibila alergie la argint.

Eficienta acestui sterilet poate fi comparata cu cea a pilulelor contraceptive si a altor metode de contraceptie hormonale (steriletele hormonale). Acest fapt se datoreaza unui mecanism unic de actiune tripla care are rolul de prevenire a fertilizarii. Steriletul Melbea T te protejeaza pana la 5 ani impotriva sarcinilor nedorite.


Beneficii si avantaje:

  • Este disponibil in mai trei marimi (mini, short si normal)

  • Nu este afectat echilibrul hormonal.

  • Ingredientul activ din MelbeaGold are, de asemenea, un efect dezinfectant local impotriva bacteriilor si protejeaza impotriva infectiilor.

Posibile efecte secundare: In cazuri foarte rare, imediat dupa montare, poti simti durere sau te poti confrunta cu o senzatie de lesin.


Pentru cine este potrivit steriletul Melbea Gold?


Femeile sub 35 de ani

O perioada lunga de timp, steriletul a fost recomandat doar femeilor cu varsta peste 35 de ani, care aveau si copii. Aceasta recomandare a avut la baza urmatoarele considerente: o posibilitate mai mare de a avea dureri in timpul montarii steriletului, menstruatii mult mai abundente si riscul crescut de expulzare a steriletului in cazul femeilor nulipare (care nu au nascut niciodata). Insa, cercetarile in domeniu au progresat foarte mult in ultimii ani, iar steriletul a devenit o metoda contraceptiva recomandata inclusiv adolescentelor (16 ani+).


Femeile peste 35 de ani

Contraceptia intrauterina este o metoda excelenta in cazul femeilor peste 35 de ani, mai ales pentru cele care nu doresc sau carora nu le este recomandata contraceptia pe baza de hormoni. Steriletul este o metoda sigura si de lunga durata pentru femeile care nu isi doresc copii. In plus, este o metoda de contraceptie reversibila, ceea ce inseamna ca odata ce renunti la sterilet poti ramane insarcinata.


Dupa nastere

Pe perioada alaptarii, alegerea contraceptiei poate fi destul de dificila pentru ca trebuie sa ai grija la anumite efecte secundare care pot pune in pericol sanatatea copilului. De aceea, contraceptia pe baza de hormoni nu este indicata. Cea mai recomandata metoda este steriletul (il poti avea montat la patru saptamani de la nastere) pentru ca este o solutie sigura, pe termen lung si nu pune in pericol sanatatea copilului.


Contraceptia de urgenta

Multe femei nu cunosc acest aspect, dar steriletul poate fi folosit si ca metoda de contraceptie de urgenta. Acesta trebuie montat in primele 5 zile de la intretinerea raportului sexual neprotejat.